Envíos de 2 a 4 días laborables - GRATIS a partir de 65€
¿Prefieres venir a recoger tu pedido? Elige la opción "Recoger en local - GRATIS"
Diapositiva anterior
Diapositiva siguiente

Cerrado del 22 al 29 de enero. Tu pedido lo enviaremos entre el 30 y 31 de enero.

Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Davantal ADULT Castanyera

15,00 

El clàssic dels clàssics: el Davantal de Castanyera amb estampat de Farcellet. Aquest estampat representa la tradició, la humiltat i ara, fins i tot, fa referència al deliciós menjar típic català.

Sabies que l'estampat de Farcell és famós perquè el trobaves en moltes cases humils de Catalunya? De fet l'estampat de Farcells ve del "Mocador de fer Farcells", mocador que els "rodamóns" utilitzaven per guardar les seves poques pertinences lligades a un pal per transportar-lo.

 

** Els quadradets del davantal poden variar la posició segons el tros de tela que tallem **

Descripción

La Castanyada és una festa típica a Catalunya i Aragó on es mengen panellets i  es couen castanyes i boniatos. És una tradició que se celebra des de fa segles però, sabies que una part de la tradició és molt semblant al típic “Truco o Trato” de Halloween?

Fa anys els nens i nenes de Catalunya anaven trucant a la porta casa per casa a el crit de "Dia de Morts". Els adults obrien la porta i els donaven fruits secs, panellets i altres dolços típics de la data i els nens, a canvi, resaven un Pare Nostre per les ànimes al purgatori.

En aquestes dates es creia que des del migdia de l'1 de novembre fins al dia 2 les ànimes al purgatori tornaven a el regne dels vius per passar el dia amb les seves famílies. Per això era típic cuinar plats de més (tants com familiars del més enllà volguessis honrar) així com pregar per les seves ànimes. Era un dia per passar-ho en família i cuinar junts.

​​També era tradició anar a l'església a beneir pans i coques i menjar-los de l'1 al 2 de novembre. Es creu que de l'evolució d'aquests pans és d'on venen el pans i dolços típics d'aquestes dates en l'actualitat com els Panellets, els Ossos de Sant o el Pa de Morts.

Siguis catòlic o no, creiem que és preciós veure com les tradicions han anat evolucionant a través dels anys fins adaptar-se a l'era moderna i creiem que cal aprendre del passat per entendre el "per què" de les castanyes, els panellets, els fruits secs i el Moscatell. Per a nosaltres la part més bonica és la de passar el dia en família i creiem que és una ocasió especial per divertir-se amb els més petits per cuinar panellets.